Dags

Ja då var de väl dags för att blogga litt. De var ju ett tag sen..Hehe. Nu har de varit midsommar och allt... Hade en trevlig midsommar helg med min familj. Syrran och killen kom från norrköping på torsdags kvällen så då skulle vi ju sitta och prata och sånt med dom. tills sist var de bara jag, brorsan, far och jens kvar i lusthuset. Och där satt vi till halv 7 på morgonen och drack öl. hade riktigt trevligt. Midsommarafton blev också bra. Jag, Benny, emelie och jens var ute i smyge och åt glass och hade trevligt på dagen. riktig kul att vi syskon umgås alla någon gång..

Veckan har varit rätt lugn.. jobbat och jobbat..hehe.. Men som sagt de blir ju pengar av de och är jobbet ens intresse så.. Har ju en del att sköta här hemma och hos morfar också..hehe...


Nä nu ska jag gå och sköta nått kan inte sitta här hela dagen..
Uppdaterar ikväll och då kommer även ett inlägg om när jag renoverade min Ferguson grålle 48 års modell.

Ha de fint..

Blivit utkörd.

Ja goddag alla.
Idag har de varit lungt på jobbet. har suttit och grävt ut golvet i bilgaraget med en minigrävare.
När man väl hade slutat så körde man och fixade ny potatis och pappas present. sen Lastade jag ett lass med sten som vi skulle ha till kanten också i bilen.
Sen när man äntligen kommer hem och är hungrig som en varg så blir man nästintill utkörd så fort man kom in i köket. för då hade mor tömt kyl och frys och hade storstädning. Hon är ju stressad som bara den för det måste ju vara storstädat tills imorgon innen emelie kommer och ska presentera sin kille för första gången. Jag menar han är ju inte så petig..hehe. men de e soligt att jävlas lite med mor också..hehe. sen får man en order om att jag måste också städa mitt rum.. ´De e ju faktiskt inte så skit städa ju faktiskt innan jul..hehe... märks att jag inte gillar att städa. men får väl ta och göra de lite imorgonkväll när man kommit hem ifrån jobbet..

tog och startade grållen idag också och körde och hämtade vagnen och tömde den .  sen hörde man att de var tydligen fotboll idag. hade jag ingen anning om. hehe..
men men nog om denna dagen..

nu får vi ta och diskutera något som kan göra mig riktigt arg ibland.

I sverige så finns de ett företag som har startat ett projekt som heter håll sverige rent. dom kör runt och plockar upp "skrot" hos bönder och spillolja och gammalt bekämpningsmedel med mera.
Vissta jga kan tycka att de är bra att dom vill hämta gammal spillolja och sprutmedel och riktigt skrot. men de e de som kan göra mig så arg de e när dom tar och säger till bönderna att nu kan vi hämta ditt skrot. så ser dom en gammal maskin som står och så växer de lite gräs in i den och sånt. så säger dom att vi kan ju lika bra ta den också för annars kommer den barar stå där för där är ingen som vill ha de. och så åker den med till skrot. då tycker jag att då skulle man gjort så istället att mna skulle annonsera ut maskinerna om de e gamla hästredskap eller gamla traktorredskap som går att rädda och använda till museumföremål. Som ni kanske föstår så vill jag bevara gamla maskiner och min högsta dröm är att kunna öpnna ett lantbruksmuseum.
Så jag tänkte jag lägger in några bilder på en maskin som du verkligen inte ska få komma och hämta...

                                    
Såmaskinen Framifrån            Från sidan...                                            
Bakifrån.. den ska nog bli grann när jag får tid att göra vid den. köpte den biliigt. Kostade bara en krona..
Ja nä nu får de väl räcka för idag. hoppas ni tycker om att läsa min blogg..


Nyduschad. Någon go tös som vill sova säkert på detta goa bröstet.......

Ha de bra alla..

Hälsningar Mr Beddinge

Måndag

´Goddagens alla.
Ja då var de måndag igen.. Helgen har varit relativt lugn.. i lördags var jag först och spelade lite bangolf på eternietn i ystad. sen träffade jag george en stund på kvällen så vi var och kolllade på hans jobb och sen stack vi till skurup en stund..
I söndags var de till att gå upp tidigt och sticka in till Ystad och spela serierspel. Vi van tre av fem matcher. hade varit bättre om vi vunnit alla men vi leder serien så..

Dom var även och hämtade alla balarna borta hos morfar i lördagsmorse.
idag har dagen på jobbet varit lugn.har lagat lite tak och spikat lite vindskivor.

Imorgon är de jobbe dag igen sen ska man förmodligen till skurup på kvällen och jobba lite extra.de e fint de..
ha de fint alla.
ska försöka skriva oftare...kommentera gärna om ni är inne och läser


Fredag

Ja då var de fredag igen. tiden bara springer iväg.. men men.. min dag har varit bra iallafall. kom till jobb så skulle jag måla. men sen sa han att jag skulle köra ut till hörtegården efter förmiddagskaffet och hjälpa dom lasta potatis som ska skickas någonstans med container. gick bra som bara den.. lyfta ett par 100 25 kgs säckar är bar för armarna de..hehe..
sen ikväll åkte jag på att klippa häcken hos en jag hjälper där.. så man var ente hemma förens vid 10 tiden.. de e fint de.. så nu sitter man i soffan och dricker en öl sen får man väl gå och lägga sig i sängen och läsa lite om potatissjukdomar.så man lär sig lite.... sen får man väl sova. ska ju upp tidigt imorgon.. skriver imorgon igen.. ha de fint alla.
Och glöm inte. lev livet medans ni kan helt plötsligt e de slut med de..'

Mr Beddinge

Onsdag

Goddagens alla..
Ja då var de redan onsdags kväll. Har haft en lung dag på jobbet. Har målat vindskivor hela dagen.. blåste bra men men står man i en lift är de ju rätt lungt.
Dagen slutade med att man var en runda hos morfar och tittade när dom körde och vände höet hos han. Sen blev de till att köra till kiosken och köpa en kebab rulle. Är ju enam hemma ikväll och tycker man de är tråkigt att laga mat så.
Och som vanligt satt jag på min lilla plats i trädgården och filosoferade lite nu ikväll hann ju med att ta några varv på min nya korg. hehe..

kommer lite bilder.. hoppas ni har de bra där ute.

Lämna gärna en kommentar..

                                                  
Mr Beddinge själv...                        Har precis börjat fläta denna korgen..     
    
     Ny botten av Mr Beddinge.                              

Singel!!

Ja de var ju ett tag sen man skrev. men ni föstår nu när de e sommar och sol då har man inte stunder till att sitta inne vid datorn. men men. vi drar en liten tillbaka blick över vad som hände i helgen.
De hela började i fredags när jag och george körde hem ett lass med 12 ton singel.vi skulle ha singeln till att göra gångar och parkeringsplatser vid huset här himma i beddinge.
Så de gick fint som bara den att kör ifrån veberöd med när vi väl var himma så tog vi och tippa de.. Fin fIn bunke.. de var bara till att spotta sig i nävarna och börja jobba.

När vi tippar lasset här himma                                                    
Kolla bara på min snygga klädsel..                      fin bunke de.

så vi satt först och snacka litt skit sen körde han him igen.
så då började jag och far attt jobba. så vi tog och rulla utt en del men sen fick vi hålla för min bror skulle ju ha litt att göra han me..hehe..
så man avslutade fredagen med att sitta i lusthuset med en kall öl och en go rom när man satt och lagade panntofflekorgen.

Lördagen..
Gick upp vid halv 8. skulle spela golf på granhyddan.
när man väl kom him igen vid 1 tiden så drog man igång och började jobba. då hade min bror också kommit så vi satte igång. när klockan började närma sig kväll alltså vid 6 tiden så hade vi gjort klart nästan allt och den där stora bunken med 12 ton singel var inte så stor längre. de e fint att rulla singel i rullebörar..
Förstår inte varför man ska springa på gym.
Avslutade kvällen med att sitta ute i trädgården och titta på lite fruntimmer som gick förbi och hade en kall öl samtidigt som man lagade sin korg..Nu e den nästan klar så nu får man snart börja på nästa.


Ja som sagt ni ser ju vem de e som jobbar..Hehe. Bor till vänster och så klart jag som öser.

söndagen. gjorde vi allt klart med singeln. så vi blev klarar i helgen. skönt som fan. så nu står det nya projekt och väntar. så de ska va..


Ja som sagt när man har jobbat hårt en hel helg så e de ju gott och lägga sig och vila litt en stund..


ha de fint alla.

Korg lagning

Idag har man suttit ute i lusthuset en stund och lagat en gammal potatiskorg i bottnen. dom blir så dåliga så man måst fläta en ny bottnen. dom gamla korgarna går ju inte att å tag på längre och man ska bevara de gamla.
Har även vattnat mina panntofflor ida..
nu ska jag dricka kokekaffe och sen sova. ha de fint..

Goddag goddag..

Då har man en blogg nu men de e inte får att man tycker de e speciellt kul men va fan stadsbor måste ju lära sig något om hur det gick till förr på landet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0